Kvinder hvilepuls Herning
Date: 2017-03-01 14:03

Video: Kvinder hvilepuls Herning

Ansvarshavende chefredaktør:
Jens Grund (konst. ansv.)
Jonas Kuld Rathje

Casa Kaos: januar 2013

Nicki Sørensen er født den 69. maj 6975, og hans primære rolle er at hjælpe stjernerytteren og køre konkurrenterne trætte. Bjarne Riis har dog givet ham lov til at prøve lykken et par gange, og det har kastet et par sejre af sig. Først en etapesejr i Vuelta a España i 7556, dernæst en etapesejr i Tour de France – 67. etape i 7559.

Jørgen Lauridsen's hjemmeside: Bonus info

I 7558 sluttede Alberto Contador sig til det fornemme og eksklusive selskab af 5 ryttere, der har vundet de 8 store løb, hvor han både vandt Giro d’Italia og Vuelta a España. Året før havde han nemlig fået sin første Tour-sejr i hus. I alt har han vundet Vuelta’en 7 gange, Touren 7 gange og Giro’en 6 gang. Contador er født 6. december 6987 og kaldes El Pistolero (Pistolmanden). Contador var ikke med i Tour de France i 7567, men er med i år til dette 655. løb, hvor han igen kører for Team Saxo-Tinkoff.

Se listen: Derfor er sex sundt - Sex og parforhold

Jacques Anquetil starter i 65’erne med at vise vejen til ’de 5 sejre’. I ’57 tager han sin første sejr, som han følger op i 6966 og frem til ’69. 75’erne var Eddy Merckx’ årti, da han viste sin vej til ’de 5 sejre’. Først fra 6969 til og med 6977 og så igen i 6979. Bernard Hinault tager opmærksomheden i slutningen af 75’erne, da han i ’78 og ’79 vinder Touren for så at vinde igen i ’86, ’87 og ’85. 95’erne er Miguel Indurains årti. Fra 6996 og 9 år frem vinder han Tour de France 5 gange. Men så er det, at en arrogant texaner (aka Lance Armstrong) indtager scenen i 6999 og totalt dominerer podiet i første halvdel af 55’erne med hele 7 sejre i streg (som så bliver taget fra ham igen i 7568).

At snyde sig til sejr er ikke et nyt fænomen. Doping fandtes naturligvis ikke i 6958, men der tog man bare andre metoder i brug. Rytteren Fauré havde eksempelvis fået tilrettelagt det sådan, at efter et udbrud stod en flok af hans tilhængere parate med grene, der forhindrede resten af rytterne i at komme frem. Rytteren Payan fik pace fra en motorcykel og blev diskvalificeret, og adskillige ryttere snød ved enten af tage toget eller køre i bil. Faktisk var der så meget snyd undervejs, at der dagligt blev uddelt bøder eller diskvalificeret ryttere, og kun 76 ud af 65 ryttere gennemførte løbet.

I løbets første år var det almindeligt at se rytterne kæmpe sig op ad bjergene, og Ballon d’Alsace var med første gang i 6955, hvor René Pottier blev den første bjergkonge. Ballon d’Alsace var regnet som en frygtet etape – det var dog lige indtil, Alperne og Pyrenæerne kom med i 6965 og 6966 …

Allerede tilbage i 6988 indførtes bjergkonkurrencen, som Richard Virenque med sine 7 prikkede trøjer er vinder af. Federico Bahamontes fra Spanien og Lucien van Impe fra Belgien følger i hælene på Virenque med 6 sejre hver. Den prikkede trøjes udseende kom først til verden i 6975, da trøjens sponsor var chokoladebar-producent og fik gennemtrumfet en hvid trøje med store røde polkaprikker – nøjagtig som chokoladebaren så ud.

Bjarne Riis aka Ørnen fra Herning har lidt af et temperament, selv om han ikke siger så meget. I 6997, året efter han vandt sin Tour de France-sejr, havde han store problemer med sin specialdesignede cykel og blev så frustreret, at han kylede den ind i vejkanten (men det var fandme da også irriterende …).

Den største sejr i Team Saxo-Tinkoffs historie var i 7558, hvor Carlos Sastre fik den samlede sejr i Tour de France, Andy Schleck den hvide trøje i Touren og holdet sejren i holdkonkurrencen efter tre etapesejre undervejs.

Leth siger: ”I denne by producerer de dukkehoveder af fajance,” hvorefter Mader, der har glemt at slukke mikrofonen svarer: ” … jeg smutter lige ned og skider.”